Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 6

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 01.01.2019 - 31.12.2030
Reklama


Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

BEZPIECZEŃSTWO OD SAMEGO POCZĄTKU Zapewnienie jakości produktów Lidla rozpoczyna się u dostawców. Z tego względu szczególną uwagę zwracamy na staranny dobór naszych dostawców i producentów. Są oni certyfikowani zgodnie z uznanym standardem International Featured Standard (IFS) lub globalnym standardem British Retail Consortium (BRC). Ściśle współpracujemy w celu ciągłego zapewnienia jakości, jak też dalszej poprawy procesów produkcyjnych i procesów wytwarzania. Do tego celu służą na przykład jane 4 audyty, które są regularnie przeprowadzane na miejscu przez akredytowane instytuty. SPRAWDZONA JAKOŚĆ Marki własne Lidla są intensywnie badane. Kompleksowa kontrola jakości jest prowadzona przez nasz Dział Zapewnienia Jakości. Oprócz tego zatrudniamy biegłych z niezależnych i renomowanych instytutów badawczych. Instytuty pobierają artykuły znajdujące się już na naszych półkach. Nasza procedura jest następująca: im bardziej wrażliwy jest dany artykuł spożywczy, im bardziej uważć należy podczas jego produkcji, transportu i sprzedaży, tym bardziej intensywne są nasze badania. POLITYKA ZAKUPÓW - ŚWIADOME ODŻYWIANIE WARTOŚCI GRANICZNE DLA MAREK WŁASNYCH LIDLA Często są nawet bardziej restrykcyjne, niż wymaga tego ustawodawca. UE określa ustawowe wartości graniczne dla wielu niepożądanych substancji. Przy określaniu tych wartości pod uwagę brane są m.in. ich wpływ na człowieka i częstotliwość spożywania artykułu spożywczego. Przy uwzględnieniu współczynnika bezpieczeństwa, jeśli wartości te są przestrzegane, nie zachodzi zagrożenie dla zdrowia konsumentów. Wodiesieniu do marek własnych Lidla postawiliśmy sobie za cel przestrzeganie jeszcze bardziej restrykcyjnych wymogów, niż wymaga tego ustawodawca. Przykładem tego są pozostałości pestycydów: w Lidlu pozostałości te nie mogą przekraczać 33 procent usta- wowej ilości maksymalnej. Jest to wyraźny cel i wymóg, jaki stawiamy naszym dostawcom, konsekwentnie monitorując jego przestrzeganie. Ponadto dokonujemy optymalizacji tam, gdzie nie są one sprzeczne z innymi przepisami ustawowymi, co ma miejsce na przykła w przypadku chronionych i związanych z recepturami nazw produktów. BEZPIECZEŃSTWO PRODUKCJI Unikanie niepożądanych substancji. Szczególną uwagę w zakresie bezpieczeństwa żywności zwracamy na substancje niepożądane. W wielu przypadkach w Polsce i UE nie ma żadnych regulacji prawnych dotyczących tych zanieczyszczeń, ponieważ badania nie są jeszcze odpowiednio zaawansowane. Jaskrawym przykładem są tutaj al- kaloidy pirolizydynowe (PA) lub pozostałości olejów mineralnych (MOSH/MOAH). W tym zakresie poszliśmy już o krok dalej i wraz z naszymi dostawcami stworzyliśmy wewnętrzne wytyczne i procedury, które będziemy wspólnie z nimi sukcesywnie realizować.

Najnowsze gazetki

Reklama
BEZPIECZEŃSTWO OD SAMEGO POCZĄTKU Zapewnienie jakości produktów Lidla rozpoczyna się u dostawców. Z tego względu szczególną uwagę zwracamy na staranny dobór naszych dostawców i producentów. Są oni certyfikowani zgodnie z uznanym standardem International Featured Standard (IFS) lub globalnym standardem British Retail Consortium (BRC). Ściśle współpracujemy w celu ciągłego zapewnienia jakości, jak też dalszej poprawy procesów produkcyjnych i procesów wytwarzania. Do tego celu służą na przykład jane 4 audyty, które są regularnie przeprowadzane na miejscu przez akredytowane instytuty. SPRAWDZONA JAKOŚĆ Marki własne Lidla są intensywnie badane. Kompleksowa kontrola jakości jest prowadzona przez nasz Dział Zapewnienia Jakości. Oprócz tego zatrudniamy biegłych z niezależnych i renomowanych instytutów badawczych. Instytuty pobierają artykuły znajdujące się już na naszych półkach. Nasza procedura jest następująca: im bardziej wrażliwy jest dany artykuł spożywczy, im bardziej uważć należy podczas jego produkcji, transportu i sprzedaży, tym bardziej intensywne są nasze badania. POLITYKA ZAKUPÓW - ŚWIADOME ODŻYWIANIE WARTOŚCI GRANICZNE DLA MAREK WŁASNYCH LIDLA Często są nawet bardziej restrykcyjne, niż wymaga tego ustawodawca. UE określa ustawowe wartości graniczne dla wielu niepożądanych substancji. Przy określaniu tych wartości pod uwagę brane są m.in. ich wpływ na człowieka i częstotliwość spożywania artykułu spożywczego. Przy uwzględnieniu współczynnika bezpieczeństwa, jeśli wartości te są przestrzegane, nie zachodzi zagrożenie dla zdrowia konsumentów. Wodiesieniu do marek własnych Lidla postawiliśmy sobie za cel przestrzeganie jeszcze bardziej restrykcyjnych wymogów, niż wymaga tego ustawodawca. Przykładem tego są pozostałości pestycydów: w Lidlu pozostałości te nie mogą przekraczać 33 procent usta- wowej ilości maksymalnej. Jest to wyraźny cel i wymóg, jaki stawiamy naszym dostawcom, konsekwentnie monitorując jego przestrzeganie. Ponadto dokonujemy optymalizacji tam, gdzie nie są one sprzeczne z innymi przepisami ustawowymi, co ma miejsce na przykła w przypadku chronionych i związanych z recepturami nazw produktów. BEZPIECZEŃSTWO PRODUKCJI Unikanie niepożądanych substancji. Szczególną uwagę w zakresie bezpieczeństwa żywności zwracamy na substancje niepożądane. W wielu przypadkach w Polsce i UE nie ma żadnych regulacji prawnych dotyczących tych zanieczyszczeń, ponieważ badania nie są jeszcze odpowiednio zaawansowane. Jaskrawym przykładem są tutaj al- kaloidy pirolizydynowe (PA) lub pozostałości olejów mineralnych (MOSH/MOAH). W tym zakresie poszliśmy już o krok dalej i wraz z naszymi dostawcami stworzyliśmy wewnętrzne wytyczne i procedury, które będziemy wspólnie z nimi sukcesywnie realizować.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy